Tapkime Facebook draugėmis!
Pažadame konkursus, naudingus grožio ir mados patarimus, stiliaus idėjas ;)
Titulinis Stilius

Receptai: Skrudinti bananai su karameliniu padažu

2012-12-15

Apšlakstytas karameliniu padažu, šis sveikas ir nekaloringas bananų skanėstas gali tapti net pačių prabangiausių pietų užbaigiamuoju desertu. Graikinių riešutų aliejus suteikia lašelį egzotiškumo, o romas tampa baigiamuoju akcentu skonių simfonijoje.

Receptai: Skrudinti bananai su karameliniu padažu

Sudėtis (6 porcijos):

  • 4 prinokę tvirti bananai
  • ½ arbatinio šaukštelio rapsų aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai tamsaus romo (arba obuolių sulčių)

Padažui:

  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštas graikinių riešutų (arba rapsų) aliejaus
  • 1 šaukštas natūralaus medaus
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 3 šaukštai lieso pieno
  • 1 šaukštas razinų

Gaminimas:

Norėdami paruošti karamelinį padažą, nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Supilkite graikinių riešutų aliejų, medų ir rudąjį cukrų. Nuolat maišydami kaitinkite tol, kol visas cukrus ištirps (apie 3 minutes). Tada atsargiai po vieną šaukštą supilkite pieną ir vis dar maišydami virkite padažą tol, kol jis pradės tirštėti (tai užims dar apie 3 minutes). Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite razinas ir kol ruošite bananus – padažą laikykite šiltai (galite tiesiog uždengti keptuvę dangčiu).

Atėjo metas nulupti bananus. Tai atlikę supjaustykite kiekvieną iš jų skersai į tris lygias dalis, kurias dar kartelį perpjaukite pusiau, tik šį kartą – išilgai. Padenkite didelę keptuvę trupučiu rapsų aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės/didelės liepsnos. Sudėkite bananus ir skrudinkite juos apie 3-4 minutes, kol šie gražiai paruduos. Tada išimkite ir kol kas padėkite šalimais į lėkštę.

Į vis dar karštą keptuvę supilkite romą (arba obuolių sultis) ir maišykite jį medine mentele, nugramdydami nuo keptuvės dugno galimai likusius banano gabaliukus. Taip pavirti užteks vos 30-45 sekundes, kol dalis alkoholio arba sulčių išgaruos. Iš karto į keptuvę gražinkite bananus ir labai trumpai juos pašildykite (bei leiskite įsigerti dar neišgaravusiam romui).

Padalinkite bananus į 6 atskiras lėkštes ir, apšlakstę dar šiltu karameliniu padažu, nedelsdami patiekite smaližiauti pasiruošusiems svečiams. Skanaus!

Maistinė vertė (1 porcija):

  • Viso kalorijų – 145
  • Baltymų – 1 g
  • Angliavandenių – 24 g
  • Riebalų – 6 g

"Sporto kuras"

Dalintis:

Komentarai (0)

  • Jūsų vardas*
  • Jūsų komentaras*

 

 

Sprendimas: UAB Interprekyba
© 2013 Grozioklubas.lt.