Tapkime Facebook draugėmis!
Pažadame konkursus, naudingus grožio ir mados patarimus, stiliaus idėjas ;)
Titulinis Stilius

Receptai: Kai namai kvepia sausainiais

2012-12-21

Šaltasis metų laikas, kai naktis ilgesnė už dieną, yra pats tinkamiausias metas kepti sausainius. Nuo įkaitintos orkaitės sušyla namai, o atidarius jos dureles po namus pasklinda malonus kepinių aromatas. Sausainių kepimas dažnai tampa visos šeimos pramoga, kai tėtis kočioja tešlą, vaikai formuoja skanėstus ir barsto ant jų cukraus pudrą, o mamos deda į orkaitę ir prižiūri, kaip kepa. Susigundėte? Štai keli sausainių receptai.

Receptai: Kai namai kvepia sausainiais

Bananiniai sausainiai

0,5 stiklinės žemės riešutų sviesto, 0,5 stiklinės rudojo cukraus, 2–3 trinti bananai, 1,5 stiklinės miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 50 g šokolado.

Dubenyje išplakite žemės riešutų sviestą ir cukrų. Bananus sutrinkite šakute ir sumaišykite su gauta mase. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Po truputį berkite į riešutų sviesto masę ir maišykite tol, kol neliks sausų miltų. Šokoladą sukapokite ir įmaišykite į tešlą. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Šlapiu šaukštu imkite po gabaliuką tešlos, rankomis formuokite rutuliuką, dėkite į kepimo skardą ir šiek tiek suplokite šakute. Kartokite tol, kol neliks tešlos. Šiuose sausainiuose nėra sviesto, todėl jie nesiplės ir liks beveik tokio paties dydžio, kokius sudėsite į skardą. Kepkite apie 10 min. iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Šokoladiniai sausainiai

3 stiklinės miltų, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 225 g minkšto sviesto, 1,5 stiklinės cukraus, 2 dideli kiaušiniai, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 2/3 stiklinės nesaldintų kakavos miltelių.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir atidėkite į šalį. Suplakite minkštą sviestą, cukrų, kiaušinius, vanilę ir kakavos miltelius. Po truputį berkite miltus ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Sukrėskite tešlą į maišelį ir įdėkite bent valandai į šaldytuvą. Stalviršį pabarstykite miltais, paimkite dalį tešlos ir iškočiokite pusės centimetro storio lakštą (likusią tešlą padėkite į šaldytuvą, kad neatšiltų). Išspauskite formeles, sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 8–11 min. iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Ruginiai sausainiai

250 g sviesto, 0,5 puodelio cukraus, 1 kiaušinis, 1 puodelis ruginių miltų, 1 puodelis kvietinių miltų, 1 šaukštelis malto imbiero, 1 šaukštelis cinamono, 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Dubenyje sumaišykite sijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius. Po truputį berkite miltų mišinį į tešlą, maišykite. Iš paruoštos tešlos suformuokite kamuoliuką, suplokite jį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite sausainius. Kepkite apie 10 min.

Sausainiai su spanguolėmis

275 g minkšto sviesto, 140 g cukraus, 245 g miltų, 145 g kukurūzų miltų, 100 g smulkintų džiovintų spanguolių, žiupsnelis druskos, 5 ml vanilės esencijos, cukraus pudra apibarstymui.

Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Persijotus miltus, druską ir vanilę pamažu įmaišykite į sviesto masę. Suberkite smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišykite, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvą. Darbastalį pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą į 3–4 mm storio lakštą, formelėmis išspauskite norimos formos sausainius, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min. Sausainiai turėtų būti šviesios spalvos, neperkepę. Iškeptus sausainius pabarstykite cukraus pudra.

Migdoliniai florentinai

100 g migdolų drožlių, 1 kiaušinio baltymas, 70 g cukraus, 15 g miltų, 20 g sviesto.

Sviestą ištirpinkite ir palikite, kad šiek tiek atvėstų. Migdolus sumaišykite su cukrumi, kiaušinio baltymu, miltais bei pravėsusiu sviestu. Atsargiai viską sumaišykite, kad nesulaužytumėte migdolų drožlių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, dėkite po nepilną šaukštą masės ir suformuokite plokščius blynelius. Kepkite orkaitėje apie 20 min., kol migdolų drožlių krašteliai pradės ruduoti.

Dalintis:

Komentarai (0)

  • Jūsų vardas*
  • Jūsų komentaras*

 

 

Sprendimas: UAB Interprekyba
© 2013 Grozioklubas.lt.