Tapkime Facebook draugėmis!
Pažadame konkursus, naudingus grožio ir mados patarimus, stiliaus idėjas ;)
Titulinis Grožis

Šokoladinis obuolių pyragas

2014-09-16

Tikriausiai šiuo metu ne viena šeimininkė suka galvą, ką naujo, skanaus padaryti iš obuoliukų, tad štai Jums idėja. Viliojantis šokoladinis pyragas su obuoliais - atrodo neįprastas, tačiau garantuojame - puikaus skonio derinys!

Šokoladinis obuolių pyragas

JUMS PRIREIKS:

200 g miltų;
125 g
migdolų drožlių;
200 g sviesto;
200 g cukraus;
4 vnt. kiaušinių;
1 mažo pakelio vanilinio cukraus;
5 vnt obuolių;
15 g kepimo miltelių;
2 šaukštų kakavos miltelių;
50 ml romo;

 

GLAISTUI:
100 g šokolado
100 ml 33-35% riebumo grietinėlės.

GAMYBOS EIGA:

Ištrinkite kambario temperatūros sviestą su sukrumi, kol cukrus ištirps ir bus puri masė.
Trinant pridėti po vieną kiaušinį (nenustoti maišyti).
Atskirame inde sumaišykite visus likusius sausus ingredientus,
Į sviesto masę palengva maišant berkite visus sausus ingredientus ir maišykite tol, kol tešla bus tolygi, vientisa masė.
Pakankamai stambiai supjaustytus obuolius apšlakstykite romu ir gerai išmaišykite (galite iš anksto juos pasiruošti ir palikti pastovėti).
Sudėkite obuolius į tešlą ir išmaišykite.
Kepimo formą (geriausia ~24 cm) išklokite sviestiniu popieriumi ir sudėkite masę.
Įkaitintoje iki 180-200 laipsnių orkaitėje kepsime apie valandą. Po 40 minučių kepimo jau laikas nuo laiko patikriname pagaliuku ar neiškepė. Taip pat, jei pradėtų degti viršus, uždengiame jį su folija ir kepame toliau. Iškepę pyragą, leidžiame jam 15 minučių "pailsėti skardoje".
Pasiruošiame glaistą. Ištirpiname šokoladą, bei išmaišome su gietinėle.
Apliejame pyragą šokoladu.
Kviečiame visą šeimą ragauti šio puikaus pyrago!

 

Dalintis:

Komentarai (0)

  • Jūsų vardas*
  • Jūsų komentaras*

 

 

Sprendimas: UAB Interprekyba
© 2013 Grozioklubas.lt.