Tapkime Facebook draugėmis!
Pažadame konkursus, naudingus grožio ir mados patarimus, stiliaus idėjas ;)
Titulinis Grožis

Moliūgo sėklos – sveikata ir grožis

2012-08-30

Į bet kokį patiekalą įberkite išmirkytų moliūgo sėklų – tai labai paprasta ir tiek daug gero suteikia mūsų mitybai! Ir vitaminai, ir mineralai, ir reguliuoja rūgščių balansą, todėl į moliūgo sėklas reikia žvelgti rimtai.

Moliūgo sėklos – sveikata ir grožis

Ar žinote, kad...

Moliūgo sėklos rado archeologai, kasinėdami olas Meksikoje, kurių amžius siekia 7000 metų iki Kristaus! Moliūgas ir jo sėklos buvo svarbus mitybos produktas amerikiečių indėnų gentyse. Jomis ne tik maitindavosi, bet ir gydydavo.

Meksikoje Moliūgų sėklos yra vadinamos „pepitas“, ir šiuo pavadinimu galima rasti daiktus nuo jachtų iki prekybos centrų.

Moliūgų sėklos buvo labai populiarios Senovės Graikijoje.

Ypatingai moliūgo sėklos yra vertinamos todėl, kad su laiku jų maisto vertė tik didėja, kai tuo tarpu kiti produktai su laiku netenka ir savo teigiamų savybių. Pagal tyrimus, po penkių laikymo mėnesių moliūgo sėklose atsiranda daugiau baltymo.

Moliūgo sėklos – gana kaloringas produktas: 100 g yra maždaug 559 kilakalorijų.

Nauda sveikatai

Moliūgo sėklose rasite daug mineralų, taip pat fosforo, magnio, geležies, mangano ir vario. Jose gausu vitamino K. Sėklose taip pat rasite:

- Fitosterolio, kuris mažina cholesterino kiekį kraujyje;

- L-triptofano, kuris padeda lengviau užmigti ir mažina depresiją;

- Didelis cinko kiekis, kuris saugo mus nuo osteoparozės;

- Vitamino E: 100 g yra maždaug 35,1 mg;

- Grupės B vitaminų (tiamino, riboflavino, niacino, vitamino B6, folatų);

- Aukštos kokybės baltymo: 100 g sėklų – 30 g.

Pagal tyrimus, moliūgo sėklos neleidžia susidaryti akmenims inkstuose. Jos lengvina artrito simptomus.

Šias sėklas vartoja kartu su kitais preparatais gydant kirmėles ir kitus parazitus. Labai geras produktas vyrams, gydant prostatą – moliūgų sėklų aliejus lengvina šlapinimąsi.

Maitinamės moliūgų sėklomis

Moliūgų sėklos yra energetinis produktas, todėl stenkitės panaudoti kiek įmanoma daugiau šių sėklų. Pateiksime jums keletą originalių receptų, kaip panaudoti šias sėklas.

Pakepintos sėklos. Jomis galima užkandžiauti, o taip pat galima įkepti į įvairius kepinius ar užbarstyti salotas. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Nuvalytas sėklas išdėliokite, kad jos sudarytų vieną sluoksnį. Apšlakstykite alyvuogių arba saulėgrąžų aliejumi, taip pat sojų padažu. Kepti reikia maždaug 35 minutes, kol lukštas taps traškus.

Pakepintos sėklos su druska. Atskirkite moliūgo minkštimą nuo sėklų. Ištirpinkite puode 1 šaukštą aliejaus, šį aliejų užpilkite ant sėklų. Pasūdykite. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių, pašaukite sėklų padėklą. Karts nuo karto pamaišykite. Kai lukštas pagels ir pajusite malonų aromatą – išimkite. Jokiais būdais neleiskite pridegti – taip moliūgų sėklos praras ne tik skonį, bet ir naudingas savybes.

Pakepintos sėklos pagal indėnus. Ir dar vienas būdas. Būtent taip kepindavo sėklas amerikiečių indėnai. Nuplaukite sėklas kruopščiai ir įpilkite jas į dubenėlį. Užpilkite šaltu vandeniu ir įpilkite lygiai tiek druskos, kad ją dengtų vanduo. Palikite nakčiai. Ryte nupilkite sėklas ir kepkite orkaitėje 120 laipsnių karštyje, kol jos taps auksinės-rudos spalvos.

Grozioklubas.lt

Dalintis:

Komentarai (0)

  • Jūsų vardas*
  • Jūsų komentaras*

 

 

Sprendimas: UAB Interprekyba
© 2013 Grozioklubas.lt.