Tapkime Facebook draugėmis!
Pažadame konkursus, naudingus grožio ir mados patarimus, stiliaus idėjas ;)
Titulinis Gairės

receptai

Barbekiu vakarėlis: net ir besilaikančioms dietos!

Likus dviems savaitėms iki vasaros pabaigos, vis dar galime pasidžiaugti gerais orais ir suruošti barbekiu vakarėlį. Sakysit: o ką daryti, jei laikausi dietos? Mes Jums pateiksime idėjų, ką galite pasiruošti, neviršijant 450 kalorijų!

Šaltos sriubos idėjos

Šiltuoju metų laiku dažniausiai nesinori sunkaus ir riebaus maisto, todėl geriausias – pasirinkimas – šalta sriuba, kuri ne tik malšina alkį, bet ir gaivina. Esame pratusios gaminti šaltibarščius iš burokėlių, tačiau šaltos sriubos idėjų gali būti tikrai nemažai –...

Skanios ir organizmui naudingos idėjos – bananų desertai

Ar kada susimąstėte apie šių vaisių naudą? Pateiksime Jums sąrašą priežasčių, kodėl bananai – vienas geriausių desertų! Pasidairykite po galeriją – tikrai rasite skanių ir įdomių idėjų, kaip pasigaminti desertą iš šių vaisių.

Skani dekoracija – arbūzinis grilis (1)

Planuojate vakarėlį ir norite nustebinti savo svečius? Mėsa, kepta ant grotelių, būtų sunkoka nustebinti, tačiau... arbūzo griliu bus sužavėtas net ir pats išrankiausias svečias!

5 vasariškai gaivios salotų idėjos

Kai jaučiate alkį karštomis vasaros dienomis, šviežių vaisių ar daržovių salotos – bene geriausias pasirinkimas. Salotas valgyti ne tik skanu, bet ir sveika, todėl pateiksime Jums 5 vasariškai gaivias salotų idėjas. Kai kurie daržovių ir vaisių deriniai, pavyzdžiui,...

5 gaivios idėjos

Tuoj prasidės šviežių uogų ir vaisių sezonas. Kodėl tuo nepasinaudojus ir nepagaminus skanių ir gaivių vasariškų desertų?

Receptai: Kepti vaisiai – tikras gardėsis

Dietologai sutartinai ragina valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių. Sveikiausia valgyti šviežius vaisius, bet juos galima ir kepti. Vitaminų keptuose vaisiuose bus mažiau nei šviežiuose, vis dėlto nauda organizmui išlieka didelė. Be to, valgyti šiltą skanų desertą...

Receptai: Makaronai privers nusišypsoti

Gerų makaronų paslaptis slypi tešloje. Pagal sudėtį jie skirstomi į „ all’uovo “ (pagaminti su kiaušiniais), „ pasta secca “ (iš manų kruopų), „ pasta integrale “ (viso grūdo). Geriausi makaronai gaminami iš rupių miltų. Šis visiems gerai žinomas maisto produktas...

Receptai: Vertingiausios vištų krūtinėlės

Medikai tvirtina, kad neteisūs tie, kurie mano, jog reikia visiškai atsisakyti riebalų, taigi ir bei mėsos produktų. Nenorintieji valgyti kiaulienos, jautienos ar kitokio gyvulio mėsos gali rinktis paukštieną, kuri maistingosiomis savybėmis kur kas pranašesnė.

Receptai: Riešutai – ir maistas, ir vaistas

Jei išalkote, bet neturite sąlygų ar laiko papietauti, užkrimskite riešutų. Šiandien neabejojama, kad jie yra vienas sveikiausių užkandžių.

Receptai: patiekalai su jūros kopūstais

Jūros kopūstai dar vadinami jūros dumbliais. Oficialus jų pavadinimas – laminarija. 1–13 m ilgio rudieji jūros dumbliai auga visose Šiaurės ir Tolimųjų Rytų jūrose, kur sudaro ištisas kolonijas. Šie augalai pjaunami specialiu įrenginiu 5–6 m gylyje ir džiovinami...

Receptai: kisielius ne tik Kūčių stalui

Nuo tada, kai Lietuvoje ėmėme auginti avižas, virėme ir valgėme kisielių. Toks kisielius buvo rauginamas, o subrendęs raugas dažnai keliaudavo iš vieno raugimo į kitą. Mūsų senolių kisielius buvo gerokai rūgštesnis.

Receptai: Skrudinti bananai su karameliniu padažu

Apšlakstytas karameliniu padažu, šis sveikas ir nekaloringas bananų skanėstas gali tapti net pačių prabangiausių pietų užbaigiamuoju desertu. Graikinių riešutų aliejus suteikia lašelį egzotiškumo, o romas tampa baigiamuoju akcentu skonių simfonijoje.

Receptai: patiekalai su imbieru

Turbūt jokiu kitu metų laiku taip gausiai imbiero nevartojame. Šis vienas svarbiausių indų ir azijiečių virtuvių prieskonių ne tik suteikia patiekalams ypatingą skonį, bet ir itin veiksmingai saugo ir gydo nuo peršalimo ligų.

Receptai: Lęšiai – baltymų ir geležies šaltinis (1)

Lęšiai yra vienas seniausių žmogaus vartojamų kultūrinių augalų. Patiekalai iš lęšių populiarūs ir šiandien. Vokiečiai be jų neapsieina per Šv. Kalėdas, o Kinijoje, Turkijoje ir Indijoje tokie patiekalai – nacionalinės virtuvės pagrindas. Lęšius vertina ir...

Receptai: Purūs, šilti ir rudeniški skanėstai

Kai už lango įnirtingai kapsi lietus, o niūrūs debesys, rodos, slegia visu sunkumu, nuotaiką praskaidrins šilto skanaus pyrago gabalėlis ir puodelis kavos ar arbatos. Jei obuolių ir įvairių uogų pyragai jums pabodo, siūlome išbandyti šiuos.

Receptai: Nė dienos be obuolio

Ruduo - obuolių metas. Šie vaisiai itin naudingi sveikatai, todėl verta nepatingėti ir pasirūpinti jų atsargomis žiemai.

Receptai: Slyvų atsivalgyti nepavyks

Šiemet slyvų derlius ypač gausus. Ne vienoje sodyboje matyti pagaliais paremtos vaisiais apkibusios šakos. Suvalgyti tiek slyvų vargu ar pavyks, todėl siūlome pasirūpinti jų atsargomis žiemai. Juolab kad įvairių spalvų kaulavaisiai ne tik skanūs, bet ir naudingi.

Receptai: Agurkai padės numesti svorio

Indai ir egiptiečiai pirmieji įvertino agurkus ir pradėjo juos auginti dar trečiame amžiuje prieš mūsų erą. Šią daržovę itin pamėgo ir lietuviai. Jų galima aptikti beveik kiekviename darže ar šiltnamyje. Nors agurkai ir labai populiarūs, tačiau jų maistinė vertė –...

Receptai: Konservuotos gėlės – ne tik gurmanams

Šalies laukus ir pievas šiuo metu puošiančios įvairiausios gėlės ir jų žiedai ne tik džiugina akį, bet pelnytai išgyvena savo tikrąjį kulinarinį atgimimą.

 

 

Sprendimas: UAB Interprekyba
© 2013 Grozioklubas.lt.